vineri, 28 septembrie 2012

Tratamente cu ulei de ricin

Astazi, mi-am propus sa trec in pagina de “Sfaturi naturiste” cateva randuri dedicate uleiului de ricin.

Este un ulei pe care eu il folosesc din belsug in marea majoritate a produselor cosmetic e pe care le manufacturez. Datorita proprietatilor de vindecare si a antioxidantilor continuti este un produs ideal pentru ingrijirea paruluii si a pielii. Voi trece in revista cateva retete pe care le putem aplica acasa fiecare dintre noi in idea de a ne ajuta sa ne pastram frumusetea si aspectul  tineresc  chiar si in etape mai tarzii ale vietii noastre.


Tratament pentru ten


 Are proprietatea de a atenua pistruii si petele de culoare de pe fata, ridurile fine din jurul ochilor, sau cele de pe gat – astfel in fiecare seara se maseza cu putin ulei zonele afectate


Tratament pentru sprancene si gene


Se pune intr-o sticluta cu ulei de ricin, putina coaja rasa de lamaie si se lasa cateva zile intr-un loc intunecat. Cu ajutorul unui betisor de urechi se aplica in fiecare seara putin ulei pe gene si sprancene. Se va observa cum in scurt timp, firele de par vor deveni mai rezistente si mai lungi.


Tratament pentru unghii, cuticule si calcaie


Se aplica in fiecare seara pe maini, unghii, cuticule si calcaie un strat de ulei ricin si se maseaza bine. Zonele tratate se invelesc peste noapte cu manusi si sosete de bumbac iar dimineata se spala cu un sapun hidratant. In timp, pielea mainilor va deveni mai catifelata, unghiile mai stralucitoare iar pielea calcaielor se va hidrata.


Tratament pentru par


Se incalzeste jumatate de ceasca  ulei ricin, se aplica pe parul ud, dupa care se maseaza bine scalpul cateva minute.  Un pieptene cu dintii rari, se trece de cateva ori prin par apoi,  se inveleste parul cu un prosop inmuiat in apa fierbinte si stors bine. Dupa 30 min se spala bine parul si se lasa sa se usuce in mod natural. Se va obtine un par matasos si stralucitor.


Tratament pentru cearcane


Se amesteca ulei de ricin cu putin ulei de cocos  si se maseaza zona de sub ochi pana se absoarbe in piele.  Se aplica in fiecare seara, cateva saptamani.


O seara excelenta si un weekend linistit va doresc!


sursa:  garbo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu